NETCCENTRIC CADANG TUKAR NAMA KEPADA XAMBLE

[ By Bernama ]

KUALA LUMPUR, 30 Mac (Bernama) — Netccentric Ltd, antara platform perdagangan sosial terkemuka di Malaysia dan Asia Tenggara bercadang menukar nama kepada Xamble Group Ltd untuk mencerminkan platform pempengaruh (influencer) mudah alih baharunya sekali gus membinanya menjadi masyarakat digital terbesar di Asia.

Pertukaran nama itu nanti akan mempelbagaikan aliran hasil selain menyediakan peluang pertumbuhan baharu apabila syarikat memanfaatkan kandungan untuk mempengaruhi keputusan pembelian, kata entiti yang tersenarai di Bursa Sekuriti Australia itu dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Xamble yang juga mempunyai pejabat di Malaysia, telah bekerjasama dengan lebih 300 jenama termasuk KFC, Unilever, P&G dan Hasbro.

Ia mempunyai akses kepada lebih 20,000 pempengaruh yang menjangkau lebih 20 juta pengguna di Malaysia, Singapura dan Taiwan melalui cabang pemasarannya, Nuffnang.

Pengerusi Eksekutif dan pemegang saham majoriti Ganesh Kumar Bangah berkata platform perdagangan sosial inovatif Xamble mengubah penglibatan antara pempengaruh media sosial dan pengikut kepada hasil dan jualan.

Menurutnya, nama ‘Xamble’ (disebut ‘x-em-bl’) diilhamkan oleh visi kumpulan ‘Assembling Communities’  untuk menyampaikan kemakmuran dan nilai kepada ekosistem jenama, pempengaruh atau ‘pencipta’ dan penggunanya.


Netccentric Limited